Голям скандал е на път да разтърси световния футбол.

Според Tuttosport президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е действал нечестно за избирането на играч №1 на изминалия сезон в Шампионска лига.

Призът изненадващо отиде в ръцете на Лука Модрич, въпреки че Кристиано Роналдо беше големият фаворит. Той наниза 15 гола, даде 3 асистенции и беше с основна заслуга за третия пореден триумф на "белия балет". Хърватската звезда пък отбеляза едва едно попадение и подаде за още едно.

Според италианското издание Роналдо е отказал да посети церемонията, защото е знаел крайния резултат. Той пък е бил нагласен след натиск на Перес, който е известен с големите си връзки.

От лагера на Роналдо останаха бесни от решението на УЕФА, като агентът му Жорже Мендеш и сестра му Катя Авейро публично критикуваха избора за Модрич. Треньорът на Кристиано в Ювентус – Макс Алегри, също призна, че петкратния носител на Златната топка е разочарован.

"Вкара 15 гола, спечели турнира, заедно с Реал и Модрич и е нормално да е недоволен. Но сега ще е амбициран", каза тактикът от Ливорно.

Припомняме, че това лято португалската звезда премина от "Сантиаго Бернабеу" в Ювентус за 117 млн. евро. Тази вечер той ще се опита да отбележи първия си гол за италианския хегемон при гостуването на Парма. Роналдо не успя да се разпише при победите над Киево (3:2) и Лацио (2:0).