Датската легенда Михаел Лаудруп се е предложил за треньор на Реал Мадрид, в случай, че се стигне до освобождаването на Юлен Лопетеги. 

Според „ТелеМадрид” в офиса на Кралския клуб вече пристигат предложения от хора, които са готови да поемат гранда от „Сантяго Бернабеу” и Лаудруп е един от първите, който е представил своята кандидатура. 

Медията припомня, че датчанинът е бивш играч на Реал и Барселона, а и като треньор има известен опит в Ла Лига, след като през сезон 2007-2008 бе начело на Хетафе, а след това води и Майорка. 

Той е ръководил още Брьондби, Спартак Москва, Суонси, Ал Духаил, а за последно бе начело на Ал Раян, откъдето обаче си тръгна през това лято. През 2016-а Лаудруп бе спряган също за Реал след раздялата с Рафа Бенитес, но тогава клубът назначи Зинедин Зидан. 

Както е известно Белите се намират в серия от 4 поредни мача без победа и отбелязан гол и напрежението върху Лопетеги е много сериозно, като мнозина очакват той да бъде уволнен при провал срещу Барселона другата седмица.