Европейският клубен шампион Реал Мадрид иска да привлече Един Джеко или Единсон Кавани, съобщават испанските медии.

Според AS скаути на "кралския клуб" са наблюдавали контролата между "Ла Фурия" и Босна и Херцеговина (1:0), в която острието на Рома игра 85 минути. Освен това съгледвачите на "белите" ще гледат под лупа изявите на 32-годишния нападател и в срещата между "вълците" и Реал от груповата фаза на Шампионска лига. Мачът ще се играе на 27 ноември. През този сезон Джеко има 2 гола и 2 асистенции в 11 мача в Серия "А". Той играе на "Олимпико" от 2015 г., а миналата зима беше пред трансфер в Челси.

Кавани пък се забърка в пореден скандал със звездата на ПСЖ Неймар, което може да се окаже решаващо за бъдещето му на "Парк де Пренс". Той стрита здраво съотборника си по време на контролата Бразилия – Уругвай (1:0), след което тръгна да се извинява. Най-скъпият футболист на планетата обаче бутна ръката на уруса.

Според Ok Diario Реал може да се възползва от ситуацията и през януари да излезе с оферта за Кавани. Той обаче ще излезе далеч по-скъпо от Джеко. Интерес към стрелеца проявява и бившият му клуб Наполи. За завръщане на "Сан Паоло" обаче той трябва значително да намали финансовите си изисквания.