Новото попълнение на Реал Мадрид Брахим Диас очаквано заяви, че не е можел да пропусне възможността да премине в най-големия клуб в света. 

Младокът премина успешно медицинските прегледи и подписа контракт до лятото на 2025-а. Той бе представен официално като ще играе с №21, който преди години бе носен от настоящия треньор Сантяго Солари, а освен това и от играчи като Алваро Мората, Хосе Кайехон, Педро Леон, Иван Елгера и Зе Роберто. 

„Това е много специален и незабравим ден. Невероятно съм щастлив, че съм тук. Когато реших да напусна Манчестър Сити имах 3 опции – Мадрид, Мадрид и Мадрид! Искам да триумфирам тук. Идвам в най-големия клуб в света и това бе възможност, която нямаше как да пропусна” заяви Диас. 

„Идвам с нагласата да покажа какво мога. Треньорът ще реши къде да играя, но в нападение мога да действам на всяка една позиция. Това е сбъдната мечта, но зная, че минутите ми ще дойдат малко по малко. Готов съм да работя здраво, да се раздавам максимално и очаквам да печеля титли” добави 19-годишният футболист. 

„Привличаме талантлив играч, който избра да дойде в най-взискателния клуб в света, но е способен да демонстрира своя потенциал. Искахме да го вземем и съм сигурен, че това е отличен ход за нас” заяви президентът на Реал Флорентино Перес.