Капитанът на Реал (Мадрид) Серхио Рамос използва профила си в туитър днес, за да внесе яснота за някои противоречиви събития около себе си и отбора, след като през последната седмица европейските шампиони регистрираха лоши резултати.

Защитникът сам си задаваше определени въпроси в социалната мрежа, след като Реал (Мадрид) отпадна в турнира за Купата на Краля и в Шампионската лига, а и в първенството изостава на 12 точки от лидера Барселона.

"Последните събития са катастрофални и аз не се крия. Ние като отбор не се крием. Ние като футболисти на Реал (Мадрид) сме отговорни преди всички и аз като капитан, повече от всеки друг, пише Рамос. Ето защо мисля, че най-честният начин да се справим с проблемите и да отговорим на въпросите, които циркулират около нас, е да се изправим директно.

Рамос заяви, че е виновен на 200 процента и се обвини за отпадането на Реал (Мадрид) след домакинско поражение с 1:4 от Аякс (Амстердам) в Шампионската лига. В същата вечер Рамос е бил на стадион Сантяго Бернабеу с телевизионен екип на Амазон за заснамането на документален филм, което предизвика критики на много привърженици.

"Имах някои ангажименти, но никога не ми е минавало през главата, че нещата могат да се развият по този начин. Самият запис беше ограничен, докато вървеше мачът".

Централният бранител заяви, че поведението на отбора не би трябвало да има ефект върху бъдещето на Сантяго Солари, който трябва да бъде уволнен днес и заменен със Зинедин Зидан, според испанските медии.

"Това е решение, което не е наше. Така че ние няма как да се намесим. Ние трябва да имаме уважение към позицията на треньора и с действията си да подкрепяме треньорът на Реал (Мадрид), който и да е той", заяви Рамос в края на поста си.