Валенсия надигра и победи Реал Мадрид 2:1 на “Местая” и нанесе първа загуба на Зинедин Зидан след завръщането му начело на гранда от столицата. “Прилепите” изиграха прекрасен мач и можеха да победят с още по-изразителен резултат. Гонсало Гедеш даде аванс на домакините в 35-та минута, а Езикел Гарай довърши Реал в края на мача. В добавеното време на срещата Карим Бензема вкара почетен гол за гостите. 

С този успех Валенсия се изкачи до 5-та позиция в класирането с 46 точки, вече само на 1 зад четвъртия Хетафе. Реал е трети с 57, но на цели 13 от лидера Барселона. 

Реал се опита да контролира топката в първите минути на срещата, но постепенно домакините натрупаха самочувствие и дочакаха момента си. В 35-та минута Гонсало Гедеш получи добра топка на скорост от Карлос Солер. Португалецът напредна към наказателното поле и с мощен удар в близкия ъгъл не остави шансове на Кейлор Навас - 1:0 за Валенсия. 

До края на полувремето домакините притиснаха още повече противника си и само късметът спаси Реал от втори гол. В 38-та минута Джефри Кондогбия стреля с глава покрай вратата, а малко след това и Родриго не успя да намери целта от добра позиция. 

След почивката Реал натисна, а Валенсия пробваше с убийствените си контраатаки да вкара втори гол. Такъв като по чудо не падна в 53-та минута, когато Карлос Солер проби по дясното крило и изскочи сам срещу Навас. Нападателят действа егоистично и опита да промуши топката между краката на вратаря на Реал, който изби в ъглов удар. Гонсало Гедеш пък дебнеше на метри от голлинията и се ядоса на Солер, че не му е подал. 

Малко след това и Родриго можеше да вкара втори гол, като си освободи позиция и стреля с левия си крак, но покрай гредата. В 74-та минута феновете на “Местая” видяха нов пропуск след мълниеносна контраатака. Денис Черишев проби през зоната на Марсело и върна топката към точката на дузпата, където хвана в крачка Гамейро. Французинът отклони с пета, след това технично игра и Солер, но последният бе в засада, а и Навас все пак бе уловил топката в ръцете си. 

Така се стигна до 83-та минута, когато Дани Парехо центрира от ъглов удар, а Езикел Гарай бе изпуснат от защитниците на гостите. Аржентинецът насочи топката под гредата и не остави шансове на Навас - 2:0.

В добавеното време на срещата Реал стигна до почетен гол, дело на голмайстора си Карим Бензема. Французинът засече с глава центриране от ъглов удар и намали на 1:2. Малко преди това играчите на Реал си бяха помислили, че ще изпълнят дузпа, след като реферът посочи бялата точка. Сантяго Хайме Латре все пак получи “помощ” от ВАР и подмина ситуацията. 

Валенсия - Реал Мадрид 2:1

1:0 Гонсало Гедеш 35’

2:0 Езикел Гарай 83’

2:1 Карим Бензема 90+4’

Валенсия: Нето, Вас, Гарай, Диакаби, Гая, Парехо, Кондигбия, Солер (80 - Торес), Гедеш (73 - Черишев), Родриго, Гамейро (85 - Мина)

Реал Мадрид: Навас, Одриосола, Варан, Рамос, Марсело, Каземиро, Модрич, Кроос (64 - Иско), Васкес (78 - Мариано), Асенсио (64 - Бейл), Бензема