Галерия

Всеки гол на Гарет Бейл за Реал Мадрид струва 2,3 милиона евро. Това изчисли вестник „АС“ в материал посветен на уелсеца, който се намира в изключително слаба форма и не спира да бъде освиркван от феновете. 

Изданието уточнява, че Белите са вложили в нападателя 236 милиона евро, което е наистина огромна сума. Става въпрос за 101 милиона трансферна сума, а останалите пари са заплати. 

Бейл дойде през 2013-а, като получаваше по около 18 милиона бруто за първите 3 сезона от контракта си, а след като преподписа до лятото на 2022-а, за следващите 3 години, сумата се увеличи до 27 милиона.  

До момента Бейл има 102 гола в 225 мача за столичани, но честите му контузии не му позволиха да разкрие потенциала си напълно, а през този сезон се намира и в отчайваща форма, така че всеки гол струва на клуба 2,3 милиона, а всеки мач над 1 милион. 

Най-добра бе първата му кампания, в която се отчете с 22 попадения в 44 срещи. През миналата също не се справи лошо – 21 гола в 39 мача, сред които 2 попадения във финала на Шампионската лига, едното от които бе наистина фантастично. 

През този сезон обаче, има само 14 гола за 38 участия, като не случайно от клуба се опитват всячески да се отърват от него, но на този етап никой не му предлага подобни условия.