Леганес - Реал Мадрид, мач от 30-тия кръг на Примера дивисион, стадион “Мунисипал де Бутарке”, 22:30 часа българско време.

Гледайте мача на живо тук! 

Прогнозата на Gol.bg:

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан не потвърди дали ще рискува с включването на Кристиано Роналдо за гостуването на Леганес. Португалецът има четири жълти картона от началото на сезона и ако бъде декориран довечера, ще бъде наказан за дербито с Атлетико Мадрид следващата събота. 

“Кралете” продължават да са на първото място в класирането с преднина от 2 точки пред шампиона Барселона, но имат и мач по-малко. Атлетико пък се отърси от слабия старт на сезона и вече е на третото място с изоставане от 8 точки от лидера. 

Зидан е наясно, че тимът му няма право на повече грешки, но в същото време се заговори, че е готов да остави Роналдо извън състава си. Подобна дилема французинът има и за защитника Дани Карвахал.

“Няма да кажа сега дали Роналдо и Карвахал ще играят. Не мислим за това, но в същото време се надяваме двамата да нямат повече жълти картони до края на сезона. Това е едно предизвикателство за нас. Още не съм решил. В деня на мача ще стане ясно. Хубавата новина е, че освен Варан, всички в състава са на линия”, заяви Зидан. 

Французинът потвърди, че контузията на Варан не е сериозна, но защитникът ще получи почивка за гостуването довечера. 

Леганес пък ще посрещне Реал Мадрид за първи път на своя 11-хиляден стадион. Тимът успя да вземе 0:0 от Атлетико Мадрид в началото на сезона, но пък месец след това загуби с 1:5 от Барселона. В момента Леганес е на 17-то място в класирането и са на 5 точки от зоната с изпадащите. Домакините нямат загуба в последните си 4 мача - победа и 3 равенства. 

Резултат: 0:2