Реал Мадрид удари с 3:2 Виляреал и най-после записа шампионатна победа.

"Белите" бяха в серия от две поредни издънки - загуба 0:1 от Райо Валекано и равенство 0:0 с Хетафе, но днес успяха поне малко да се реваншират на феновете си.

Два гола за победата на Реал вкара Мариано (2 и 49), един добави Вайехо (40), точни за Виляреал бяха Морено (11) и Коста (90). С този успех Реал се бетонира на третото място, докато Виляреал ще продължи битката за спасението си.

Трябва да се отбележи, че едва 46 294 зрители изгледаха мача от трибуните на “Сантиаго Бернабеу”, което е най-слабата посещаемост на домакински мач на Реал за този сезон.


Срещата започна отлично за Реал и "белите" успяха да вкарат още във втората минута. Тогава Браим Диас се пребори за една топка със Санти Касорла, последва пас към Мариано, който надигра защитата на гостите и технично опъна мрежата за 1:0.

Уникално начало за домакините, които продължиха да контролират играта и да доминират. Виляреал обаче изригна в 11-ата минута и с първото си положение в мача успя да изравни.

Каземиро се издъни и подари топката на Жерард Морено, който с мощен шут не остави шанс на Тибо Куртоа за 1:1. Три минути по-късно Реал отново можеше да дръпне в резултата, но Дани Карвахал нацели странична греда.

В следващите минути действията бяха основно в средата на терена, без сериозни голови възможности пред една от двете врати. След половин час Саму Чъкуезе стреля мощно, но Куртоа спаси.

До края на полувремето Реал изцяло доминира и заслужено вкара. В 40-ата минута Марсело намери Вайехо, който отблизо направи 2:1.

Второто полувреме започна с нов гол за Реал. В 49-ата минута Карвахал центрира отлично в наказателното поле на Виляреал, където отблизо Мариано вкара за 3:1 и общо взето реши мача.

Малко по-късно "белите" бяха близо и до четвърто попадение, но Андрес Фернандес отрази удар на Браим Диас.

Последваха спокойни минути, в които Реал контролира играта и почти не даваше шанс на гостите, които с нищо не застрашаваха Куртоа. В 75-ата минута отново Браим Диас можеше да вкара, но стреля в аут.

До края двата отбора си размениха по няколко голови положения и в крайна сметка Виляреал успя да вкара още един път чрез Коста в добавеното време - 3:2. Така Реал заслужено си взе победата и записа първи успех в последните си три мача.