Реал Мадрид приключи тъжния сезон вчера с нищо неочаквано – загуба с 0:2 от Бетис на "Сантяго Бернабеу".

Краят на кампанията е ужасяващ за "Кралете" – голямо изоставане в Ла Лига от Барселона и Атлетико Мадрид и незавидното за клуба 3-то място в класирането.

Ето и малко статистика:

- от началото на април Реал падна в четири мача, а за целия сезон има 18 поражения във всички турнири. Това е най-лошият резултат от сезон 1984/85, когато загубите също са толкова, но в по-малко мачове.

- в Ла Лига Реал падна 12 пъти. По-зле е било само през сезон 1973/74. А дванадесет поражения отборът не е регистрирал от 20 години.

- в изминалата кампания Реал отбеляза 31 гола по-малко, отколкото през 2017/18. Интересното е, че тогава Кристиано Роналдо имаше участие в 31 попадения – разписа се 26 пъти и даде 5 асистенции.

Но статистиката и резултатите не са всичко. Нещо се случва вътре в клуба, на фона на информациите за чистка в отбора.

След последния съдийски сигнал срещу Бетис, играчите на Реал отидоха да благодарят на феновете. Там не беше Гарет Бейл. Побърза да се прибере в съблекалнята. След напускането на Роналдо, той трябваше да стане новият лидер на Реал, но всичко се обърка. Особено след завръщането на Зидан.

Преди една от многото контузии, Бейл редовно беше титуляр. И при Лопетеги, и при Солари. До януари отбеляза 10 гола. Не седна на пейката веднага след идването на Зидан. Дори се разписа в повторния дебют на френската легенда. С наближаването на края на сезона се появиха и проблемите.

Бейл пропусна последните три срещи, включително и неизползвана резерва срещу Бетис. В 52-ата минута Зизу изпрати трима футболисти да загряват, сред тях не беше уелсецът. След края Зидан заяви по темата малко нервно: "Не знам какво ще се случи, разчитах на други играчи. Ако някой не се впише в отбора, тогава е по-добре да направя това, което според мен е най-добре. Такава е ситуацията. Взимам решения всеки ден. Постигнахме много в Реал, но не живеем в миналото, а в настоящето", каза френската легенда.

Бейл е в Реал от 2013 г., спечели 13 трофея, в това число четири Шампионски лиги. Има и 102 гола. Всичко предполагат, че скоро британецът ще си тръгне, но не е толкова просто. Според медии в Испания, Бейл е бил ядосан след мача с Бетис и казал: "Остават три години до края на договора ми. Трябва да ми платят 17 млн. евро за всеки сезон. В противен случай оставам! И ако трябва, ще играят само голф".

Зидан е сигурен, че от следващия сезон всичко ще бъде наред. Очаква се звездна селекция и разделяне с ненужните. В това число и Бейл. Но кой ще се навие да го купи и да му плаща огромната заплата? Очаква ни интересно лято на "Бернабеу"…

Материал на Sports.ru