Невъзможно е звездното попълнение на Реал Мадрид Еден Азар да се превърне в наследник на "Сантиаго Бернабеу" на петкратния носител на Златната топка Кристиано Роналдо. Това мнение изрази бившият нападател на "белите" Фернандо Мориентес.

"Кралете" привлякоха белгийския национал от Челси за 100 милиона евро (без бонусите) и очакванията са той да се превърне в новия лидер на отбора. Според испанеца, това ще се случи, но няма как крилото да "влезе в обувките" на португалеца. Като довод той изтъкна, че няма футболист, който да се доближава до класата на Кристиано.

"Никой не може да смени Роналдо. Никой, даже и Азар, който е сред най-силните на планетата. Това е добър трансфер за Реал. Очаквам Еден да се адаптира и да покаже максимума от себе си и безспорния си талант. В Мадрид се нуждаят от такъв човек", каза Мориентес.

Роналдо напусна "Бернабеу" миналото лято, след като реши да премине в италианския хегемон Ювентус. Той носи белия екип 9 години и за този период спечели 15 трофея, включително 2 титли на Испания и 4 Шампионски лиги.