Искам да направя история в най-големия клуб в света. Това обяви по време на официалното си представяне в Реал Мадрид защитникът Едер Милитао. 

21-годишният бразилец направи впечатление в Порто и бе договорен още през март, като Белите се съгласиха да платят 50 милиона евро за услугите му. 

Той подписа за 6 години, като бе част от националния отбор на Бразилия, който триумфира на Копа Америка и във финала срещу Перу дори се появи от пейката заменяйки Филипе Коутиньо. 

Днес сутринта той премина медицинските тестове в Реал без проблеми, след което ще се присъедини по-късно към подготовката на тима, който вече пристигна в Канада. 

„Ще дам всичко от себе си на терена. Тук съм благодарение на сърцето си и вярвам, че ще оправдая доверието на президента и всички мадридисти. Щастлив съм” каза още Милитао, който позира с екип без номер, след като номерата на играчите за сезона ще бъдат уточнени по-късно. По традиция той позира за фотосесия в музея на Реал, както и със семейството си. 

„Мога да играя на различни позиции и не ми харесва да губя. Когато разбрах, че ме иска най-големия тим изобщо не се колебах. Не съм говорил още с треньора Зидан, но очаквам с нетърпение да работим заедно. Дали ще бъда титуляр или не ще реши наставникът. Аз съм тук, за да работя и съм здраво стъпил на земята” каза още бразилецът.