Реал Мадрид ще бъде без двама важни играчи за предстоящия сблъсък с Майорка в края на седмицата. Това са Лука Модрич и Лукас Васкес, които са контузени. 

В сайта на клуба се появи съобщение, че хърватският халф е с мускулен проблем в дясното бедро, като не е ясно колко време ще отсъства. 

Според мадридските медии проблемът не е сериозен и той няма да играе на Балеарските острови от съображения за сигурност. Възможно е да пропусне и гостуването на Галатасарай от Шампионската лига, но би трябвало да е готов за супердербито срещу Барселона. 

В Реал обаче са ядосани, защото миналия месец той пак се контузи в мач на националния тим и пропусна 4 двубоя след това. 

При Васкес също става въпрос за мускулни болки, като и при него се смята, че не е нещо сериозно и е много вероятно да се оправи още за сблъсъка в Истанбул. 

Към тях обаче може да се присъедини и Гарет Бейл, който утре ще премине тестове, които ще покажат дали уелсецът е получил поредната си травма. При положение, че Тони Кроос все още липсва, Зинедин Зидан ще има доста проблеми при окомплектоването на състава си.