Реал Мадрид изгуби 2 точки от преднината си в Ла Лига, след като не успя да победи Селта у дома и двубоят завърши 2:2. 

Еден Азар се завърна за Белите след 2 месеца и половина отсъствие и дори бе титуляр, като записа 73 минути, но и това не помогна. 

Домакините изостанаха още в началото, след като в 7-ата минута Санти Мина изведе Фьодор Смолов, който останал сам  срещу Тибо Куртоа го преодоля и даде преднина на галисийците. 

Каземиро пропусна с глава, а след това стреля в гредата в 17-ата минута с опит отдалеч. До почивката домакините така и не стигнаха до гол, въпреки опитите си. 

След нея обаче, натискът даде резултат, макар че първо попадение на Серхио Рамос бе отменено поради засада. Последва обаче пас на Марсело към Тони Кроос и германецът изравни в 51-ата минута. 

В 65-ата минута Азар успя да се пребори в наказателното поле и спечели дузпа, която Рамос вкара и изглеждаше, че победата все пак ще бъде за Реал. 

В 85-ата минута обаче, Санти Мина успя да изравни, а след като Карим Бензема пропусна в добавеното време, мачът завърши наравно. 

Така серията на Реал от 5 поредни победи в първенството приключи, като тимън има 53 точки, само с една повече от Барселона. Селта пък е на 17-о място с 21 точки, като тимът има една загуба в последните си 6 мача в Лигата, но само и една победа.