Карим Бензема може и да направи великолпена асистенция, но Каземиро вкара решителния гол за Реал Мадрид при важния успех над Еспаньол и направи поредния си силен мач. 

Столичните медии изчислиха, че и четирите гола на бразилеца през сезона в Ла Лига са били от ключово значение и те са донесли цели 9 точки на столичани. 

Първото попадение на Каземиро бе срещу Леванте в средата на септември, вкарвайки за 3:0, а отборът му спечели с 3:2. След това вкара на два пъти през януари, за да осигури успеха над Севиля с 2:1, за да се разпише и снощи. 

„Най-важното е, че спечелихме още един финал и взехме важни 3 точки по пътя към титлата” коментира полузащитникът след  мача. „Трябва обаче да отбележа асистенцията на Карим, защото с нея той ме остави на чиста позиция. Не съм изненадан, тъй като Бензема е способен на подобни неща и знаех какво да очаквам. Пасът му с пета бе фантастичен” добави той. 

„Хубаво е, че не допуснахме гол във вратата си, въпреки че имахме трудности. Трябва да играем със страст и отдаденост и в следващите двубои, но сега трябва да мислим само за Хетафе” каза още Каземиро.