Eден Азар ще пропусне и утрешното гостуване на Реал Мадрид в Билбао срещу Атлетик, стана ясно днес. 

Белгиецът е с болки в оперирания глезен и вече пропусна трудния успех над Хетафе в четвъртък, а сега няма да играе и на „Сан Мамес”. 

Звездата пропусна и последната тренировка на Белите преди заминаването и Зинедин Зидан по никакъв начин няма да рискува влошаване на състоянието на Азар. 

„Еден все още изпитва дискомфорт и не искаме да рискуваме нищо. Надяваме се, че до 3-4 дни всичко с него ще бъде наред. Лекарите обаче следят състоянието му внимателно. Не мисля обаче, че той се страхува, че може да се контузи отново” заяви наставникът на Реал на пресконференцията днес. 

В защитата ще липсват Начо, който лекува мускулен проблем вече почти месец, както и Рафаел Варан, който получи сериозен удар с топка в двубоя срещу Хетафе и е с болки във врата. На негово място в центъра на отбраната отново ще играе Едер Милитао. 

Реал ще преследва 7-а поредна победа в стремежа да дръпне със 7 точки пред Барса преди мача на каталунците. Атлетик обаче е в добра форма с 3 успеха в 4 мача и баските ще бъдат готови за битка.