Интер направи впечатляващ обрат 3:1 над Рома в дербито на "Олимпико". Римските "вълци" водеха на почивката с гол на Един Джеко, но през второто полувреме с убийствена ефективност в атака "нерадзурите" вкараха три безответни гола.

В герой за миланския гранд се превърна нападателя Мауро Икарди, който като истинска хиена с първите си две положения за гол наказа два пъти съперника и на практика донесе трите точки за своя отбор. Това бе четвърти гол за аржентинския нападател за два мача от началото на сезона в Серия "А".

В края на мача пък Матиас Весино окончателно довърши съперника с трети гол. Домакините владееха повече топката през по-голямата част от мача и на три пъти удряха гредите, но в крайна сметка не успяха да се преборят поне за точка.


Мачът започна равностойно, както се очакваше според прогнозите. Първият шанс за гол се удаде на гостите от Милано, но Кандрева направи фрапантен пропуск.

В 13-ата минута италианският национал се възползва от грешка в противниковата защита и отблизо можеше да опъне мрежата, но не уцели вратата. Вместо "нерадзурите" да поведат, много бързо се оказаха губещи в резултата.

В 15-ата минута Нианголан пусна брилянтен пас зад отбраната на гостите, а Един Джеко елегантно спря топката на гърди и от въздуха простреля Ханданович - 1:0.

Останаха съмнения за засада на босненския нападател, но при повторенията се видя, че голмайсторът е в чиста позиция и попадението е редовно. След гола двата отбора продължиха здравата битка, без кой знае какви сериозни положения.

Едва към края на полувремето стана напечено. В 40-ата минута Нианголан стреля от дистанция и уадри лявата странична греда. Малко след това Интер бе много близо до изравняване - Икарди се озова на добра голова позиция, но Алисон спаси удара му и запази преднината на Рома до почивката.  

През втората част Рома привидно имаше инициативата, но Интер действаше много стабилно отзад и почти не допускаше опасности пред своята врата. Гостите от Милано след дълго търпение издебнаха своя момент и в 67-ата минута от нищото успяха да изравнят. Мауро Икарди се пласира отлично в наказателното поле и с клиничен удар остави безпомощен Алисон Бекер - 1:1.  

При ответната атака Рома можеше да си върне аванса - Ел Шаарави се изъмкна от миланската защита и копна топката над Ханданович, но току пред голлинията бе изчестина от защитника на "нерадзурите" Далберт. Римляните опитаха да натиснат в търсене на нов гол, но се стигна до пълен обрат.

В 77-ата минута Икарди получи топката в наказателното поле и след брилянтно обръщане заби топката във вратата за 1:2. Секудни по-късно Икарди отново бе изведен на отлична позиция в наказателното поле, но този път Алисон параира диагоналния шут на аржентинския нападател.

В 82-ата Нианголан на два пъти можеше да вкара, но пъров Далберт блокира удара му, а при повтория опит белгийският халф прати топката над вратата.

В 87-ата минута Рома окончателно рухна пред прагматичната и ефективна игра на "нерадзурите" - Перишич проби отляво и сложи топката на крака на Матиас Весино, който отблизо я мушна в мрежата за 1:3, за да подпечата победата на Интер насред "Олимпико".

Рома - Интер 1:3

1:0 Джеко 15
1:1 Икарди 67
1:2 Икарди 77
1:3 Весино 87

Рома: Алисон, Манолас, Фацио, Жезус, Коларов, Нианголан, Де Роси, Щротман, Дефрел, Пероти, Джеко

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Скриниар, Миранда, Нагатомо, Весино, Галярдини, Кандрева, Валеро, Перишич, Икарди

Стадион: "Олимпико"
Съдия: Масимилиано Ирати