Сърцатият халф на Ливърпул Джордан Хендерсън не спести похвалите си по адрес на звездата на мърсисайдци Мохамед Салах и сподели очакванията си от полуфиналния сблъсък в Шампионска лига срещу Рома тази вечер от 21:45 българско време.

"Статистиката на Салах говори сама за себе си. Това е фантастичен футболист, който играе на отлично място в отличен отбор. Ние се движим в правилно направление, искаме да сътворим собствена история. Мохамед желае да бъде част от това.

Сега е много важен момент и се надявам, че това е само началото на нещо специално за Ливърпул. Клоп е блестящ мениджър, той извърши сериозна работа откакто дойде в клуба. Държи се ласкаво и добре по отношение на своите играчи, а всички се радват да работят с такива специалисти.

Главното е да продължаваме да се усъвършенстваме. Ние успешно преживяхме раздялата с Коутиньо. Тройката нападатели показва впечатляващи резултати. Мачът с Рома е сериозен тест за нас.

Но ще победим, ако Ливърпул покаже игра, каквато демонстрира срещу Манчестър Сити. Ние просто трябва да бъдем готови, да създаваме положения и да вкарваме голове.

Даниеле Де Роси е невероятен, той има огромен опит. Ние също имаме опитни играчи, но нито един от тях не е близо до италианеца. Рома е балансиран отбор, а той е част от него. 

Атмосферата на "Анфийлд" винаги е страхотна. Това повдига отборния дух и много помага на играчите. Убеден съм, че феновете с всички сили ще тласкат Ливърпул напред, а ние ще се опитаме да отговорим на тяхната грандиозна подкрепа", каза Хендерсън.