Йон Арне Рийзе смята, че Рома трябва да играе търпеливо и да не допуска голове на „Анфийлд“ довечера. Бившият ляв бек игра и за двата клуба в кариерата си.

„Не мога да избера някой измежду Ливърпул и Рома. Невъзможно е. Страхотно е да видя и двата клуба на полуфиналите на Шампионската лига. Говорим за два велики клуба, които имат страхотни фенове. Атмосферата на и на „Анфийлд“, и на „Олимпико“ ще бъде невероятна.

Вторият мач е в Рим, което дава леко предимство на „вълците“, но тази вечер те трябва да играят търпеливо и да не допускат голове. Ливърпул обаче винаги може да ти вкара гол. „Курва Суд“ ще бъде 12-тият играч на Рима в реванша. Развълнуван съм. Ще бъда и на двата мача и вече ме побиват тръпки“, каза Рийзе.

Норвежецът се изказа ласкаво за клубната легенда на Рома Франческо Тоти. „Тоти е Рим, Тоти е Рома. Говорим за наистина необикновен играч, прекрасна личност и приятел. Една от причините да премина в Рома през 2008 година беше именно да играя с Бог като него. Той е Богът на Рим. Наричам го Мистър Рома“, добави Рийзе.