Треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо посъветва Патрик Шик да продължи по същия начин, след като нападателят вкара първия си гол за сезона срещу Сампдория. Чехът така и не успя да покаже на какво е способен след трансфера си за 42 млн. евро именно от Самп.

„Шик започна от начало и не бива да спира сега. Той много добре знае, че трябва да влезе във форма, знае какво да направи и тренира по определен начин. Знае, че трябва да подобри играта си, но аз съм доволен от неговото усърдие. Сигурен съм, че головете ще дойдат“, каза Ди Франческо.

„Трябва да скъсим разликата от тези пред нас в класирането. Но Юве правят обичайно силен сезон. Наполи се опитва да остане до тях, но Юве продължава да се развива. Не знам дали ще успеем да стигнем още веднъж до полуфиналите в Шампионската лига. Ще опитаме да се подобрим, но няма да бъде лесно да го повторим. Има наистина много добри отбори. В Италия е един от тях – Ювентус, но ние показахме, че можем да се противопоставим на всеки“, добави треньорът на Рома.