Треньорът на Милан Дженаро Гатузо изненадващо призна, че тимът на Рома е заслужавал повече от 1:1 в дербито на кръга в Италия.

„Мисля, че играхме добре. Рома показа по-добра игра през първото полувреме, владееше много топката, но мисля, че през второто подобрихме играта си. Може би Рома заслужаваше повече, но те са прекрасен отбор с много талант.

Пьонтек е много талантлив нападател и когато получава шансове, се възползва от тях. В прекрасна форма е и се надявам да ни помогне много в течение на сезона. Сусо също се представи на много високо ниво. Може би понякога обича да задържа повече топката, вместо да стреля или да подаде, но това понякога ни помага, така че няма как да променим характеристиките му.

Рома е много качествен отбор, добре сложен физически, така че имахме доста трудности. Както казах, може би те заслужаваха малко повече от равенството, но ние направихме добро второ полувреме“, каза Гатузо.

Наставникът на Милан разкри и какво си е казал с Даниеле Де Роси след края на мача. „Двамата бяхме в националния отбор по време на Световното първенство през 2006 година и си прекарахме невероятно. Той изглежда страхотно. Може би е 6-7 години по-млад от мен, а аз изглеждах като неговия баща“, пошегува се в типичен стил Гатузо.