Петкратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан грабна титлата на Гран При, побеждавайки Синг Джънхуей с 10-3 на финала. Това е четвърта ранкинг титла през този сезон за Ракетата и общо 32-а в кариерата му, като той изостава само от Стивън Хендри (36).

За първи път Ракетата стига до четири ранкинг трофея в една кампания. Той записа три сенчъри брейка и още три серии от поне 50 точки, взимайки чек на стойност 100 000 паунда. За китаеца останаха 40 000 паунда от наградния фонд.

Финалът предложи интрига само в първата си половина, след като азиатецът поведе и малко след това изравни за 2-2 фрейма. Той намали пасива си на 304 в седмата партия, но тя се оказа и последната в неговия актив, като първата сесия завърши с три партии преднина за Рони.

Във вечерната сесия О'Съливан доминираше напълно и в четирите фрейма неговия съперник записа общо 35 точки. По пътя към финала англичанинът елиминира Робърт Милкинс, Ян Бинтао, Шао Гудон и Стивън Магуайър.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7xI3iCTozXo" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/eCCqJbTUNcg" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>