Рони О'Съливан детронира Джъд Тръмп след победа с 6-5 в първия полуфинал на Шампионата на играчите.

Срещата започна силно за Прическата, който взе първите два фрейма след халф-сенчъри брейк от 74 точки в първата част. Неговият противник още не можеше да влезе в мача и правеше нехарактерни пропуски.

Постепенно обаче Ракетата изчисти досадните грешки и осъществи пълен обрат в резултата, като в четвъртия фрейм той изригна със солиден сенчъри брейк от 143 точки, който е рекорден за турнира. Серия от 71 позволи на петкратния световен шампион да излезе напред в резултата след почивката.

Тръмп обаче осъществи нов пълен обрат до 4-3 в своя полза, благодарение на стотачка от 109 точки. Брейкът от 53 на Рони беше неутрализиран от майсторско 123 на Джъд, доближил се само на партия от крайния успех.

Опрян до стената, О'Съливан не се стресна и успя да вкара мача в пълен форма, взимайки десетата част с 66-0 точки след няколко визити край зеленото сукно.

Решителната партия  започна с надлъгване и в крайна сметка двамата англичани се съгласиха за нейното рестартиране заради патовата ситуация. При повторното начало Тръмп започна агресивно с разработване на масата, но при аванс от 17 точки вкара бияча в средния джоб.

Рони реализира брейк от 67 точки, когато пропусна червената топка за ъгловия джоб. Джъд се нуждаеше от три снукъра, но излезе на масата. Той постави няколко снукъра, но не взе нужните точки и малко по-късно беше довършен.

Така О'Съливан си върна за поражението с 3-5 от Тръмп на четвъртфиналите този турнир миналата година. На финала Рони ще играе срещу победителя от мача между Шон Мърфи и Марк Уилямс.