Стана ясен жребият за мачовете от първи кръг на световното първенство по снукър, което стартира в събота в шефийлдския театър "Крусибъл".

Световният шампион и трикратен първенец на планетата Марк Селби се изправя срещу опитния "Джентълмен" Джо Пери, като двамата откриват шампионата в събота от 12.00 часа българско време. В досегашните 21 мача между тях Веселяка от Лестър води с 13:7 победи, при едно равенство.

Големият фаворит на букмейкърите Рони О'Съливан има трудна задача, защото изтегли един от тежките съперници, минали през квалификациите. Петкратният световен шампион ще мери сили със Стивън Магуайър.

Двубоят им започва в събота 16.30 часа и ще се доиграе на следващия ден от 12.00 часа. В досегашните 22 двубоя между тях Ракетата води с 18:4 победи, но голяма част от мачовете са равностойни.

Те имат два мача на световно първенство, които са също в първи кръг. През 2004 година Рони печели с 10-6, но на следващата година срещата е до последно на кантар и все пак отново отива в неговия актив: 10-9.

Световният шампион за 2005 година Шон Мърфи също изтегли къса клечка, защото ще играе с намиращия се във форма Джейми Джоунс. Той сензационно унищожи №19 в света Лян Уенбо с 10-0 в последния квалификационен кръг. Четирикратният световен шампион и финалист от миналата година Джон Хигинс ще играе с тайландеца Тепчая Ун-Но. 

Цялата схема и подробната програма можете да видите ТУК!