Още по темата

 

Петкратният първенец на планетата Рони О'Съливан сензационно отпадна в първия кръг на световното първенство по снукър, губейки с 8-10 от първия аматьор, попаднал в основната схема в "Крусибъл" - Джеймс Кейхил.

Днешната втора сесия започна при аванс от 5-4 за аутсайдера Кейхил, който изобщо не се смути от откриващия фрейм на своя съперник и отговори с три последователни партии, за да поведе сензационно с 8-5!

Най-успешният играч в "Трите корони" и нов световен №1 в ранглистата О'Съливан все пак се събуди и на свой ред спечели три поредни фрейма, записвайки и първия сенчъри брейк (104 точки) в мача: 8-8!

Най-драматичният момент настъпи в 17-ия фрейм, в който Джеймс сбърка лесна червена при аванс от 54 точки и върна съперника си на масата. Ракетата намали на 61-62 точки, при само две останали топки на масата. Тогава обаче той неочаквано сбърка розовата за ъгловия джоб. След това той я заложи на "зеления" джоб и Кейхил поведе с 9-8 след вкарването на розовата и трудната черна топка с подрязване.

Големият шампион и фаворит №1 на букмейкърите за световната титла поведе с 42 точки в следващата част, но направи детински фаул и върна своя опонент край зеленото сукно. При най-важното разчистване в живота си Кейхил запази здрави нерви, разчисти до розова включително и взриви навярно най-голямата бомба в новата история на снукъра.