Голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга и защитникът на Левски Холмар Ейолфсон са най-скъпите футболисти на "червените" и "сините". Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

Гостът сравни цените на двата отбора по повод предстоящото Вечно дерби, което ще се играе в неделя от 13.00 часа. Изследването му е показало, че съставът на "армейците" е по-скъп – 21,2 милиона евро срещу 16,4 милиона евро, като се позовава на авторитетния сайт Transfermarkt.

"Тиаго Родригес също струва 2,5 млн. евро, но пазарните цени са по-различни. През зимния трансферен прозорец се спекулираше, че Каранга струва между 4 и 7 млн. евро. Исландецът Холмар пък е с голям шанс да играе на световното първенство, което неимоверно ще повиши цената му", добави гостът.

В Топ 5 на най-скъпите футболисти на Левски прави впечатление, че няма нито един българин. Най-високо оценен от родните футболисти на "Герена" е Антонио Вутов (750 хил. евро), който заема 8-ма позиция в класацията. От зимните попълнения на "сините" в момента най-много струва играещият под наем от Рен Афонсо Фигейредо (800 хил. евро).

На "Българска армия" пък Кристиан Малинов и Кирил Десподов намират място в челната петица, а имащият един мач за националния отбор на Бразилия Жеферсон (1,5 млн. евро) е най-скъп от зимните покупки на ЦСКА. 

Вижте тук видео с целия разговор!