След едномесечно прекъсване Формула 1 се подновява. В неделя ще се състои Гран При на Белгия, което ще бъде на легендарната писта "Спа". Както миналата, така и тази година битката за титлата е много интересна – между Люис Хамилтън и Себастиан Фетел, пилотите на Мерцедес и Ферари. Двамата се разделят от 24 точки в полза на британеца, който защитава първото си място. Те имат по 4 световни титли, а който стане шампион, ще запише със златни букви своето име в историята на Формула 1. Това коментира Веселин Коларов, Gol.bg, в предаването по Bloomberg TV Bulgaria"Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"По-интересното тук са наградните фондове тази година. Те са за десетте участника и са на обща стойност 715 млн. паунда. Най-много са отделени за Ферари, въпреки че Мерцедес е шампион при конструкторите. Това се дължи на един много интересен бонус, който се дава на Ферари, благодарение на дългите години присъствие в най-добрите отбори във Формула 1. В сравнение с 2017г. Ферари е единственият конструктор, който има положителен баланс. Спа е една от най-легендарните писти във Формула 1 и в момента е с най-дългото трасе от 7км. или 44 обиколи. Освен това е и една от най-бързите, като развива средна скорост то 230км/ч".

Коларов сподели още, че Лудогорец снощи победи грузинския Торпедо с 1:0 като гост. "Вандерсон донесе успеха за българския отбор с гол в края на първото полувреме. Разградчани пропуснаха по-изразителна победа, която щеше да им гарантира участие в груповата фаза на Лига Европа".

Вижте повече във видеоматериала тук!