България постигна хубава победа срещу Словения, но игра като "Опълченците на Шипка". Това заяви бившият президент на БФС и настоящ член на Изпълкома Валентин Михов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Веселин Коларов от сайта Gol.bg.

"Лъвовете" спечелиха с 2:1 в Любляна в дебютния си мач в новия турнир на УЕФА – Лигата на нациите, който замества контролите.

"Победата е най-хубавото нещо от снощи. Има какво още да се желае от отбора. На моменти играхме като Опълченците на Шипка. Словения не трябва да ни е мерило. Тепърва предстоят по-трудни мачове и ще видим какво е нивото на националния отбор", заяви Михов.

Относно следващия съперник – Норвегия, той e убеден, че ни очаква далеч по-тежък мач.

"Със сигурност ще има промени в състава. Хубавото е, че селекционерът Петър Хубчев не робува на имена и дава шанс на млади футболисти. Успехът над Словения със сигурност ще даде самочувствие на отбора и дано дойдат фенове на стадиона. Колкото и клиширано да звучи, те са 12-ият играч", добави Михов по повод неделното ни домакинство на скандинавците.

Вижте тук видео с целия разговор! В него Валентин Михов сподели още какви са икономическите ползи от новия турнир за футболните федерации.