Барселона е малко по-скъп от Реал Мадрид преди първото издание на "Ел Класико" за сезона. Това каза редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

Той заяви, че каталунците минават границата от 1 милиард евро, докато, докато отборът на "кралете" е оценен на €969 млн. евро.

"Основната разлика може да се види от Лео Меси (€180 млн.) и Гарет Бейл (€90 млн.), които са най-високо оценените футболисти на двата отбора. Аржентинската звезда струва двойно повече от уелсеца. При подгласниците Филипе Коутиньо (€120 млн.) и Тони Кроос (€80 млн.) също има сериозна разлика. Следващите в Топ 5 са горе-долу с еднакви цени – между 70 и 80 млн. евро", заяви гостът.

Коларов каза още, че Меси пропуска големия мач, защото е със счупена ръка.

"Без голямата си звезда Барса победи с 2:0 Интер в Шампионска лига. На мястото на петкратния носител на Златната топка игра Рафиня и именно той откри резултата срещу "нерадзурите". Интересно е сега Ернесто Валверде как ще подходи за мача", заяви още той.

В последните 5 издания на "Ел Класико" на "Камп Ноу" Реал има предимство. Но сега каталунците влизат в мача в далеч по-добра форма от големия съперник.

"При загуба за гостите, треньорът Юлен Лопетеги може да бъде уволнен. Компенсацията му е 18 млн. евро, а за фаворит за негов заместник е Антонио Конте", допълни Коларов.

Вижте тук видео с целия разговор!