Още по темата

 

Поредната спортна звезда е на път да фалира. Става въпрос за бразилската легенда Роналдиньо, който има едва 6 евро в банковата си сметка. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Още по темата

 

Гостът каза, че носителят на Златната топка за 2006 година е глобен с 2 милиона евро през 2015 г. заради незаконно строителство в родината му Бразилия.

"Санкцията не е платена, което принуди съдът да отнеме паспорта му. В опит да запорират сметките му, властите открили, че в тях има едва 6 евро. Къде е натрупаното богатство, има ли го, никой не може да каже със сигурност", добави Коларов.

Той припомни и други случаи на банкрутирали спортисти. 

"Основните причини винаги са жени, коли, алкохол, наркотици, хазарт. Легендарният боксьор Ивендър Холифийлд също обяви фалит. Той е известен не само с титлите си, но и с отхапаното му ухо от Майк Тайсън. Железния също не само изгуби състоянието си, но и лежа в затвора за изнасилване", каза още Коларов.

Но Тайсън не е единственият известен спортист, който е бил в зандана.

"Американската лекоатлетка Марион Джоунс също е била там за 6 месеца. Тя фалира след разкрития на мъжа й, че е взимала допинг и се наложи да върне всички спечелени наградни фондове. И състезателят по американски футбол Майкъл Вик е бил в затвора. След фалита си, организирал нелегални боеве с кучета, за което е арестуван и осъден. Други причини за фалирали спортисти са неуспешни опити за бизнес", завърши гостът. 

Вижте тук видео с целия разговор!