На върха в Левски може да стане ветровито, въпреки че Спас Русев отрече смяна на собствеността в клуба. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Гостът каза, че бившият шеф на ЦСКА Васил Божков има намерения да поеме 26-кратния шампион на България. "Но дали ще смени Спас Русев или ще спонсорира клуба чрез някоя от фирмите си, ще разберем. Не е изключено да влезе и в Управителния съвет. Името на Румен Чандъров също е спрягано за акционер в Левски, но и той засега отрича. Но е ясно, че финансовото положение на "Герена" не е цветущо и клубът има задължения от около 20 млн. лв.", заяви Коларов.

Той припомни и какво е постигнал Васил Божков на "Българска армия". "Под негово ръководство ЦСКА елиминира Байер Леверкузен с Димитър Бербатов след две победи с по 1:0. Същият резултат беше постигнат и на "Анфийлд" срещу действащия европървенец Ливърпул. У нас обаче спечели едва две титли за седем години и статистиката срещу Левски беше слаба – 7 загуби, 6 равенства и 3 победи в първенството. ЦСКА загуби и два финала за Купата на България от "сините" по времето на Божков", припомни Коларов.

Вижте видео с целия разговор тук!