Заплахата от коронавируса засегна и спорта по целия свят. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

Лудогорец снощи гостува на Интер (1:2) в реванш от 1/16-финалите на Лига Европа и мачът се игра пред празни трибуни, защото епидемията върлува и в Северна Италия. "Няколко срещи в Серия "А" вече бяха отложени, други ще се играят при закрити врата. Такъв е случаят и с голямото дерби Ювентус – Интер. Ситуацията с него е още по-деликатна, защото домакините отказват да възстановят сумата от 3 милиона евро на фенове, закупили билети. На Ботуша тече разследване по случая", каза Коларов.

Той добави, че коронавирусът вече е засегнал редица Световни първенства. "Шампионатът на света по лека атлетика беше отложен с една година. Това обърква много плановете на организаторите. Състезанието трябваше да послужи като подготовка за Токио 2020. Отделно графикът е много натоварен. Световните по тенис на маса и кънки на лед в Южна Корея, Гран При на Китай, и още много спортни мероприятия също са отложени", каза гостът.

Отделно провеждането на Евро 2020 и Олимпийските игри в Токио също са застрашени. "По програма в Италия има четири футболни мача от шампионата на Стария континент. Това са откриващия, още две от груповата фаза и един 1/4-финал. И турнирът за първи път ще се проведе из цяла Европа – в 12 държави и 12 града, което допълнително утежнява ситуацията. Колкото до Токио 2020, организаторите заявиха, че всички продължава по план. Спомняме си, че и Игрите в Рио 2016 също бяха под въпрос заради вируса Зика, но после се оказа, че той засяга само бременни жени и на тях им беше препоръчано да не посещават Бразилия", допълни гостът.

Вижте видео с целия разговор