Селекционерът на Испания Хулен Лопетеги разкри, защо е взел решението да остави извън състава си за Световното първенство Алваро Мората. Нападателят на Челси не попадна в групата от 23-ма, въпреки че се представяше силно за “Ла Фурия”. 

За сметка на това нападатели на Испания ще бъдат Диего Коста, Родриго и Яго Аспас, които изпратиха добър сезон. Родриго наниза 16 гола в 31 мача за Валенсия, докато Аспас вкара 22 пъти в 33 двубоя за Селта. Диего Коста пък бе на изключително ниво за Атлетико Мадрид. 

“Има трудни моменти за всеки играч. Това не е хубаво, защото Мората заслужаваше да е в отбора. Но трябваше да взема важно решение и то бе болезнено. Говорих с тези, с които трябваше да говоря. Но няма да назовавам имена. Имах някои съмнения, но трябваше да изпратя списък с 23 имена. 

Взех решение да заложа на трима бивши съотборници, които се разбират много добре. А да имам 4-ма играчи на една позиция не е нещо, което желаем. Това е изцяло футболно решение

Много е тръпчив вкусът, когато оставиш някои извън състава. Те заслужават да са в него, но не са. Помогнаха и много по време на квалификациите. Яго обаче може да играе и на фланга и в центъра. Родриго може да играе на три позиции и винаги е полезен. а Коста ни носи много агресия”, каза Лопетеги. 

Селекционерът на Испания говореше именно за тримата споменати. Коста водеше атаката на Селта преди 10 години, когато Аспас бе във втория отбор на клуба. Родриго пък бе при юношите, но също играеше за Б отбора на Селта.