Белгия и Португалия направиха безлично равенство 0:0 в приятелската среща помежду им, играна в Брюксел.

Мачът е част от подготовката на двата отбора за участието на Мондиал 2018 в Русия, но "червените дяволи", които са смятани за един от скритите фаворити на световното първенство, и европейският първенец, определено не оправдаха високите очаквания.

През по-голямата част от времето интересните моменти липсваха, като първият напечен дойде след малко повече от половин час игра. Тогава Яник Ферейра Караско се опита да отбележи с изстрел отляво, но мерникът му изневери.

Гостите отговориха в 44-ата минута, когато Бернардо Силва стреля от близко разстояние, но защитник блокира удара. В самия край на първото полувреме Гонсало Гедеш се озова на чиста позиция, заобиколи Тибо Куртоа, но изстрелът му мина покрай лявата греда.

Пет минути след подновяването на играта Бето спаси шут Ян Вертонген. В 64-ата минута вратарят спря и Тома Муние от гола с великолепна намеса, което беше и последният интересен момент в мача.

Следващата проверка на Белгия е на 6 юни срещу Египет, докато ден по-късно Португалия играе с Алжир, като в състава вече ще е и голямата звезда Кристиано Роналдо. Той не взе участие в днешната проверка, защото получи няколко дни почивка след тежкия сезон с Реал Мадрид.

На Мондиал 2018 "червените дяволи" са в група с Панама Тунис и Англия, докато иберийците са в компанията на Испания, Мароко и Иран.

Белгия – Португалия 0:0

Голмайстори: няма

Белгия: Куртоа, Вертонген, Компани (55-Бойота), Алдервейрелд, Караско (46-Шадли), Дембеле (46-Фелайни), Де Бройне, Муние, Азар (80-Т. Азар), Мертенс (46-Янузай), Лукаку (46-Бентеке)

Португалия: Бето, Соарес, Пепе, Фонте, Герейро, Марио (72-Фернандес), Карвальо, Моутиньо, Б. Силва (78-Ан. Силва), Мартинс (63-Куарешма), Гедеш