Селекционерът на руския национален отбор Станислав Черчесов разкри, че телефонният разговор, който го е накарал да напусне за кратко пресконференцията след мача със Саудитска Арабия е бил с президента на страната Владимир Путин.

Руснаците разгромиха Саудитска Арабия с 5:0, като последните два гола паднаха в добавеното време. "Беше държавният глава, който ме поздрави и поиска да предам неговите специални поздрави на отбора, заяви Черчесов, който след края на телефонния разговор се върна в залата при журналистите и обясни краткото си излизане.

Русия изненада всички с убедителната си победа на старта, но голяма част от анализаторите я отдават и на ниското ниво на противника. Иначе за тях това е едно добро начало, имайки предвид поредицата от 7 мача без победа.

Путин също изрази съмнение за добрата форма на отбора, като през седмицата коментира пред Чайна Медиа груп: За съжаление, нашият отбор в последно време не се радва на добри резултати. Но всички ние, всички фенове и обичащите футбола в Русия, имаме надежди в нашите момчета и се надяваме да покажат нещо страхотно. . .и така до финала".