Серхио Рамос е уверен след назначението на новия селекционер на испанския национален отбор Фернандо Йеро. Опитният защитник говори пред медиите преди двубоя на "Ла Фурия" срещу Португалия от група "В" на Мондиал 2018 в Сочи. Йеро замени Хулен Лопетеги, който беше отстранен заради преговори и тайно сключване на договор с Реал Мадрид. 

"Има много малко хора, които са по-добри от Фернандо Йеро след раздялата с Лопетеги. Той беше невероятен играч, на когото сме се възхищавали дълго време. Познава ни изключително добре. Йеро беше един от перфектните кандидати за поста. Надявам се, че това е съставът с еднакви амбиции и мечти. Надявам се, че смяната на треньора няма да ни навреди по никакъв начин", коментира Рамос.

Той е сигурен, че действията на Лопетеги са притеснили футболистите на Испания броени дни преди старта на световния шампионат. "Не бяха приятни времена. Хулен Лопетеги беше част от всичко това. Той ни помогна да се класираме. Испанският отбор е най-важен, защото участието ни на Мондиал 2018 наближава. Трябва да бъдем съсредоточени. Много малко неща са по-важни от националния тим. Футболът ни дава уроци, когато времената са трудни. Трябва да използваме тази възможност, за да станем още по-големи. Искаме да бъдем съсредоточени върху една цел. Длъжни сме да обърнем страницата възможно най-скоро. Очаква ни много важен мач срещу европейския шампион Португалия, дано започнем силно", каза още Серхио Рамос.