Южна Корея – Мексико, мач от 2-ия кръг на група "F" на Мондиал 2018, "Ростов Арена", начало: 18.00 часа наше време

Вероятни състави:

Южна Корея: Хюн-Во, Мин-Ву, Йонг-Гуон, Хюн-Со, Йонг, Джа-Чуел, Сунг-Йонг, Се-Йонг, Хюн-Мин Сон, Сеон-Ву, Хе-Чан

Мексико: Очоа, Салседо, Аяла, Морено, Галярдо, Ерера, Гуадрадо, Вела, Лозано, Лаюн, Чирарито

Прогноза на Gol.bg:

Мачът се очертава като трудно предвидим заради идентичните класи на отборите. На старта на шампионата на планетата Южна Корея загуби с 0:1 от Швеция, докато Мексико сензационно излъга с 1:0 световния шампион Германия и показа отлична игра, особено на контраатаки. В резултат на успеха на "ацтеките", беше съобщено, че в страната е предизвикано изкуствено земетресение при скачането от радост, но тези информации впоследствие бяха опровергани.

За азиатците няма да играе единствено Парк Чо-Ху, който е с мускулен проблем, докато за Мексико всички играчи са на разположение. Южна Корея се намира в слаба форма и няма победа в последните си четири мача – три загуби и едно равенство, като в тези срещи отбеляза само един гол (0:1 от Швеция, 0:2 от Сенегал, 0:0 с Боливия и 1:3 от Босна и Херцеговина). За последно отборът победи с 2:0 Хондурас в контрола, а официален двубой не е печелил от 16 декември – 4:1 над Япония.

Формата на Мексико е на приливи и отливи, но ударното начало ще даде импулс на тима. Преди това тимът падна от Дания (0:2), излъга Шотландия (1:0) и завърши 0:0 с Уелс. Точно тези контроли са показателни, че "атцеките" са изключително непредвидими, а една от основните причини за това са непрестанните ротации в състава им, които са поне по 3-4 за всеки мач.

В преките дуели Мексико има предимство над Южна Корея – 5 победи при 4 загуби и 1 равенство. Двата съперника вече са играли помежду си на световното първенство – през 1998 г. във Франция и мексинците спечелиха с 3:1. Нашата прогноза е, че отново те ще победят, което ще им гарантира място на 1/8-финалите.

Прогноза: Южна Корея – Мексико 0:2