Най-добрият австралийски тенисист в момента Ник Кириос не възнамерява да работи с постоянен личен треньор и през новия сезон.

22-годишният Кириос се готвеше под ръководството на французина Себастиан Грожан за някои турнири, но все още е открил подходящия кандидат, с който да тренира за по-дълъг период.

"Нямам треньор и смятам да продължа да работя по начина, по който през миналата година. През последните три сезона почти изцяло се справям сам, а достигнах до 13-ото място в световната ранглиста. Ако наема някого, бих искал той да работи с мен със сърцето си, а не само за пари. Не търся голямо име, а човек, който ще защитава интересите ми, и на когото изцяло мога да се доверя. Досега не съм срещнал никой, който да отговаря на изискванията ми. Затова не мисля, че съм готов да работя с някого за постоянно", коментира 21-ият в класацията на АТП Кириос.

Австралиецът имаше проблеми в травма на бедрото, но вече е напълно възстановен и се готви усилено за началото на сезона на родна земя през януари. Кириос стартира новата кампания на турнира в Бризбейн, на който Григор Димитров ще защитава титлата си от миналия сезон.