Григор Димитров призна, че е бил принуден да играе на върха на възможностите си, за да сломи съпротивата на австралиеца Джон Милман в първия си мач за сезона на турнира в Бризбейн. Димитров започна защитата на титлата си с драматичен успех, след като отрази два мачбола в тайбрека на втория сет и стигна до обрат срещу представителя на домакините с 4:6, 7:6(8), 6:3 са 2:35 часа на корта.

"Беше страхотна битка и съм малко уморен. Джон игра великолепно, показа най-добрия си тенис. Поздравления. Знаех, че ще бъде много трудно срещу него. Той удряше топката по невероятен начин. Възползвах се от шансовете си в ключовите моменти".

"Джон имаше два мачбола в тайбрека на втория сет. Той ме накара да играя на границите на възможностите си. Знаех, че при тези точки трябва да се опитам да бъда максимално агресивен, да остана концентриран, да избера точните удари. Щастлив съм, че при тези обстоятелства успях да се преборя за победата". 

"Винаги е трудно в първия мач след дълга пауза от два месеца. Радвам се, че спечелих този оспорван двубой, който продължи повече от два часа и половина. Чувствам се добре психически и физически. Знам, че ме чакат още много такива мачове през сезона, но съм готов. Много съм щастлив, че отново съм тук. Имам толкова добри спомени от този турнир и от Австралия", коментира Димитров.