Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се размина само с уплаха в днешния петсетов трилър срещу №186 в света Макензи МакДоналд в Мелбърн.

Хасковлията успя да изтръгне победата след 8:6 гейма в петия сет, но в четвъртата част беше унизен с "геврек", което беше отразено специално и от официалната страница на Australian Open.

За последнo българинът беше загубил сет на нула през май 2016 година. Тогава в кошмарния финал с Диего Шварцман в Истанбул той изпусна титлата и започна тежък период в кариерата му.

Гришо губи сет на нула в основна схема на турнир от световния тур на АТP за шести път откакто стана професионалист. Два от тях бяха през 2015 година в решаващи трети сетове - срещу Фабио Фонини на Мастърса в Рим и срещу Райън Харисън, когато беше детрониран в Акапулко.

През 2014 година половинката на Никол Шерцингер глътна "геврек" от Давид Гофен в първия сет на двубоя им от третия кръг на US Open, но след това спечели в четири сета.

Първият загубен сет на нула в пасива на Димитров беше във втория кръг на Australian Open през 2012 година. Това се случи в решаващия пети сет срещу испанеца Николас Алмагро.