Роджър Федерер заяви, че много дребни детайли, а не само пропуснатият мачбол, са довели до загубата срещу Кевин Андерсън в мач от четвъртфиналите на "Уимбълдън".

"Честно казано, не съм сигурен (къде сгреших). Със сигурност обаче такова нещо се случи. Дали беше при пропуснатия мачбол? Дали беше пробивът при 5:5 след това? Не съм сигурен. Това беше ключово за загубата ми, но има и други дребни детайли, които винаги могат да направят разликата между победа и поражение", каза Федерер след срещата. 

"Бях доволен, че направих добър старт и контролирах донякъде мача. Не знам защо от началото на третия сет нататък просто не успявах да завърша разиграванията", добави Маестрото.

"Имах шанс да спечеля и заради това съм толкова силно разочарован. Не се съмнявайте в това. Андерсън пък беше концентриран и измъкна това, което му трябваше. Мога само да го поздравя", продължи той.

"Чувствах се добре преди мача, а и преди петия сет. Играл съм много такива мачове и бях наясно какво трябва да направя. Не бях уморен и след 10:10. Нужно ми беше той да бие още няколко втори сервиса и да стигна до пробив. Тогава нещата можеха да се променят. Иначе не всичко беше негативно. Просто този ден не беше от най-добрите ми", каза още Федерер.

"Играх на средно ниво и опитах да спечеля, но не успях", завърши швейцарецът.