Новак Джокович успя да се класира за полуфиналите на US Open, след като преодоля австралийската сензация в турнира Джон Милман след 6:3, 6:4, 6:4 за 2 часа и 50 минути игра. 

Това бе втори мач между двамата и втора победа за сръбския тенисист. Милман изуми целия свят, след като в миналия кръг елиминира от турнира не кой да е, а рекордьора по титли от Големия Шлем Роджър Федерер. 

С успеха си Ноле е само на крачка от мечтания финал. Ако стигне до финалния мач, това ще бъде негов първи финал в турнира от две години насам, когато загуби битката за трофея от Стан Вавринка.  Както е изветно, сърбинът пропусна турнира заради травмата си в лакътя. 

В първия сет Ноле проби решително във втория гейм, а до края на частта и двамата си спечелиха подаванията. Във втория сет сърбинът достигна до пробив за 5:4 гейма, а след това си взе гейма на свой сервис и така увеличи комфортно аванса си. 

В третия сет той проби в третия гейм, но неговият противник върна пробива в шестия, пише tennis.bg. Все пак обаче сърбинът проби решително в деветия гейм и след това си взе подаването, за да затвори мача в своя полза. В спор за място на финала той ще срещне Кей Нишикори.