Още по темата

 

Гаел Монфис бе много щастлив след победата с 6:3, 7:6 (5) над Стефанос Циципас на четвъртфиналите на Sofia Open.

"Трябва да имаш точен план във всяка една ситуация. Всяка точка е една голяма битка. Трябва да имаш точната идея какво трябва да направиш във всеки един момент. Мисля, че Циципас нямаше късмет в ключови моменти и това също ми помогна да победя".

"Не се оплаквам, защото в крайна сметка условията са еднакви за всички. Топката отскача ниско, лети дълго, защото надморската височина е голяма, но моята работа е да се адаптирам. До края на мача не мисля за подобни неща и просто се опитвам да се фокусирам".

"Точно заради такива мачове искам да играя. От първия ден повтарям, че се чувствам невероятно пред тази публика. Посрещнат съм много добре. Атмосферата в залата е наелектризираща. Трябва да кажа, че публиката се държа изключително коректно, както подкрепяше мен, така и моя опонент".

"Данийл е съперник, който натрупа доста победи тази година. Игра финал в Бризбън, а в Мелбърн направи много силен мач срещу Джокович. Очаквам, че топката ще стои ниско. Той има страхотен сервис, но това е просто едно от качествата му, срещу което ще трябва да се адаптирам", заяви Гаел Монфис.