Григор Димитров загуби с 0:2 сета 5:7, 5:7 от Джордан Томпсън в мач от третия кръг на турнира от сериите Мастърс в Маями.

Гришо се завърна на корта след близо два месеца пауза, в която той лекуваше проблемното си дясно рамо. Преди два дни Димитров разби Фелисиано Лопес, но сега падна от Томпсън, който е 77-и в света.

Григор Димитров бе изправен до стената в края на втория сет, когато Джордан Томпсън получи три мачбола при сервис-гейм за българина.

Той обаче отрази трите възможности за пробив на австралиеца и изпрати гейма в допълнителни разигравания, в които обаче Томпсън стигна до четвърти мачбол. Този път Димитров изпрати бекхенд в мрежата и загуби срещата след час и 48 минути на корта в Маями.

Мачът съвсем не предвещаваше подобно развитие, защото Томпсън загуби още първото си подаване. Той обаче го върна още в следващия гейм, а в 12-ия стигна до нов пробив след 12 разигравания за крайното 7:5.

Почти идентична бе и ситуацията във втория сет, в който Димитров проби за 5:4, но загуби моментално подаването си за 5:5, за по-късно позволи на Томпсън да спечели с четвърти мачбол.