Григор Димитров отпадна рано на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло, но продължава да работи за следващите етапи от сезона си. Българският тенисист не повтори постижението си на първия турнир на клей кортове от миналата година, когато стигна полуфинал, като вече тренира за следващите надпревари. Във видеообръщение към своите фенове Димитров обеща да се завърне по-силен.

Той използва профила си в "Инстаграм", за да покаже как върви подготовката му.

"Добро утро, просто исках да споделя няколко неща с вас - да ви кажа, че завръщанията са по-силни от неуспехите. Седем часа сутринта е, а аз отново съм във фитнеса. Останете каквито сте - верни на себе си, вярвайте в себе си, продължавайте да работите здраво. Заради любовта към играта. Благодаря ви за подкрепата", каза Димитров в обръщение към феновете си.

Българинът публикува видеото дни след отпадането си в турнира "Мастърс" в Монте Карло, където загуби от Рафаел Надал.

"Благодаря много на всички. Обичам ви!", добавя цитираният от "Дневник" Димитров, като към видеото има и цитат на писателката Гейл Бланке: "Когато захвърлим физическия хаос, пречистваме умовете си. Когато захвърлим психическото безредие, пречистваме душите си".

С отпадането в трети кръг на турнира в Монте Карло Димитров ще изпадне от топ 40 на световната ранглиста за пръв път от 2013 г.

След Монте Карло, където тренира и живее през повечето време, 27-годишният българин ще се насочи към Барселона (22-27 април), а после му предстои участие в мастърсите в Мадрид (6 - 12 май) и Рим (13 - 19 май).

Кулминацията на сезона на червени кортове ще е вторият за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос", който стартира на 27 май.