Ракета №1 на България Григор Димитров намери позитиви след отпадането от 3-ия кръг на "Ролан Гарос".

Гришо беше елиминиран от швейцареца Станислас Вавринка след 6:7 (5), 6:7(4), 6:7(8), като в последната част изпусна пет сетбола.

"Доволен съм от играта си. С всеки изминал ден нещата се подобряват, но ми трябва още време, още мачове. Отново съм на правилния път. Надявам се да продължи това и следващите седмици", сподели Григор след двубоя.

"Днес имах шанс, но имам чувството, че всичко бе срещу мен последните два дни. Стан изигра един от най-добрите си мачове. Говорихме си с него в съблекалнята след мача. Ако продължи да играе в същия дух, може да стигне далеч. Физически съм добре, психически съм добре. Рамото се държа добре. Продължаваме напред".

"Не ми е приятно в момента, не мога да го крия. Трябваше резултатът да е 3-0 сета за мен. Когато има двама добри тенисисти, мачът се решава от 1-2 точки. Скъсах ракета по време на тайбрека. В най-тежките моменти, вчера особено, той игра на ръба на риска", добави още първата ракета на България.

"Трябва да помислим за следващите седмици - в кои турнири да играем, колко време да отделим на подготовката, върху какво да се фокусираме. Идва сезона на трева, където се чувствам по-комфортно. Чакат ме и още няколко прегледа на рамото."

"Последните 10 месеца работих върху толкова различни неща, така че трябва всичко отново да си дойде на мястото. Това, което ми трябва, е време. Мисля, че се движа в правилната посока. Парчетата се нареждат в нашия спорт разликата понякога е много малко между победа и загуба, между това да си 10-ти или 40-ти. Най-хубавото е, че един турнир може да промени всичко", завърши Димитров.