Серина Уилямс се провали отново в опитите си да спечели 24-а титла от турнирите за Големия шлем, след като бе надиграна от канадската тийнейджърка Бианка Андрееску с 6:3, 7:5 във финала на откритото първенство по тенис на САЩ.

Американката спаси разиграване за мача при 1:5 във втория сет и успя да изравни за 5:5 пред местната публика, но Андрееску спечели следващите два гейма и завърши двубоя с печеливш удар на ретур. Уилямс беше наказана за множество пропуски при подаването си и най-вече двойни грешки, една от които бе допусната при сервис за първия сет. Тя завърши с 33 непредизвикани грешки срещу само 17 за Андрееску.

Уилямс спечели за последно турнир от Големия шлем през 2017-а година и от този момент насам загуби четири финала, оставайки на една титла от рекорда на Маргарет Корт, записан между 1960-а и 1973-а година.

Андрееску, само на 19 години, спечели първата си титла в едва четвъртото си участие в основната схема на турнир от Големия шлем, изравнявайки рекорда на Моника Селеш от изданието на "Ролан Гарос" през 1990-а година. Тя е и първата шампионка на сингъл от Канада.