Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал направи изключителен обрат срещу руснака Даниил Медведев и записа първата си победа на Финалния турнир на АТП в Лондон.

Испанецът се наложи с 6:7(3), 6:3, 7:6(4) над четвъртия в подреждането, като навакса изоставане от два пробива в третия сет и спаси мачбол на свой сервис при 1:5 гейма.

След два равностойни сета, които двамата финалисти от Откритото първенство на САЩ си поделиха, в началото на третия Медведев взе предимство от 4:0 гейма и изглеждаше на косъм от дебютния си успех в Лондон. Руснакът имаше две точки за пробив за 5:0 гейма, както и възможност да спечели мача в седмия гейм, но ги пропусна, което върна съперника му в играта.

Надал не само отрази двата пробива изоставане от 1:5, но дори и на свой ред се доближи до успеха при 6:5 гейма и 30:0. Медведев успя да отговори с 4 отлични сервиса, с които прати мача в решителен тайбрек.

В него Медведев дори поведе с 4:3 точки, но след това Надал с чудесни решения и брилянтна игра в защита успя да измъкне заключителните четири разигравания.

Успехът запази шансовете на Надал за класиране на полуфиналите, но испанецът продължава да се нуждае от победа срещу гръка Стефанос Циципас в последния си мач в петък. В същото време Медведев остава само с теоретични шансове за прогрес към полуфиналите след второто си поредно поражение.

По-късно тази вечер е другият мач от група "Андре Агаси", който противопоставя непобедените до момента Циципас и Александър Зверев.