Матео Беретини сътвори история на финалите на АТП в Лондон, след като стана първият италианец с победа на заключителния турнир за годината. 

Той победи Доминик Тийм със 7-6 и 6-3, за да завърши надпреварата с успех. Мачът бе без значение и за двамата, тъй като Беретини бе отпаднал след 2 загуби, а австриецът бе първи в групата след победи над Федерер и Джокович, които ще определят втория полуфиналист в директен сблъсък. 

„Наистина съм горд от себе си, но повече съм радостен за екипа си, семейството и приятелите си. Сезонът бе наистина невероятен. Не очаквах да бъда тук в началото на годината, но се надявам догодина да се върна” заяви Беретини. 

Италианецът пристигна в Лондон като №8 в ранглистата, след като направи сериозен пробив. Той бе по-мотивираният от двамата, като спечели важните разигравания, за да стигне до триумфа. 

В първия сет двамата си размениха по един пробив, за да се стигне до тайбрек спечелен от Беретини със 7:3. Във втората част италианецът спечели веднъж подаването на съперника и затвори мача.