България отпадна на отборния турнир ATP Cup в Сидни, потъвайки на трето място в група "С" след загуба от Белгия с 1:2. Припомняме, че преди това нашите победиха Великобритания и Молдова с този резултат и изпуснаха чудесна възможност за класиране на четвъртфиналите.

В ключовия трети мач с белгийците всичко трябваше да се реши в мача на двойки, в който играещият капитан Григор Димитров излезе с Александър Лазаров срещу Сандер Жил и Йоран Флиеген. За съжаление момчетата ни допуснаха обрат и паднаха с 6:3, 4:6, 7:10.

Нашите пробиха още в четвъртия гейм, но бяха сериозно разклатени в седмия. В него те отразиха цели три точки за пробив, за да дръпнат с 5:2. Не след дълго "лъвовете" се възползваха от втория си сетбол и затвориха частта с 6:3.

Вторият сет започна ударно за България - с пробив. Нашите спасиха два брейкпойнта веднага след това и поведоха с 2:0, но в четвъртия гейм бяха пробити на 15 точки - 2:2. При пасив от 4:5 гейма Гришо сервираше и Белгия стигна до два сетбола, реализирайки първия от тях.

В решителния тайбрек на третия сет нашите поведоха с 2:1 точки, но бяха пробити за 2:4, а по-късно белгийците дръпнаха с 6:3 и 8:5. Вторият сервис на Гришо беше пробит и Белгия поведе с 9:6, но пропусна първия си мачбол след удар в мрежата. След това обаче стабилен сервис доведе до лесна точка на мрежата и съперникът ни спечели тайбрека с 10:7, а с това и мача.

Великобритания, Белгия и България завършиха с баланс от 2:1 успеха, но нашите са с 5:4 победи, срещу 6:3 за противниците ни. На дъното е Молдова с три загуби и 1:8 победи. Както е известно, загубата ни срещу молдовците на двойки практически доведе до отпадането ни, защото по отношение на сетовете България е с баланс 13-10, срещу 12-10 за Белгия, която завърши на второ място.